News

Doei winter, hallo lente!

Het voorjaar is weer in het land. Dat betekent genieten van het frisse ontluikende groen want de natuur komt weer in bloei. Het is een fijne periode om met vaste planten in de tuin aan de slag te gaan.

Bloemfeesten met vaste planten in de tuin

Wie droomt er niet van een zonnige tuin vol weldadig lang bloeiende planten, zoete bloemengeuren en fladderende vlinders? Vaste planten in de tuin maken van die droom werkelijkheid. Ze zorgen voor verrassende en veelzijdige bloemfeesten. Het lijkt misschien alsof ze dood gaan in de winter, maar ze blijven ondergronds leven. Vanaf het voorjaar verrassen ze je weer met nog mooiere en sterkere bloemen. Ieder jaar ziet je tuin er net weer even anders uit. Dat maakt vaste planten zo leuk!

Vaste planten in de tuin: Campanula, Dicentra en Nepeta Vaste planten in de tuin: Campanula, Dicentra en Nepeta Vaste planten in de tuin: Campanula, Dicentra en Nepeta

Top 12 langbloeiende vaste planten

Wil je een bloemenweelde van vaste planten in de tuin die lang bloeien? Om je wegwijs te maken tussen alle langbloeiende vaste planten hebben we een top 12 samengesteld. Met deze top 12 heb je gegarandeerd maandenlang bloemen in je tuin.

 1. Steenraket (Erysimum ‘Bowles Mauve’) bloeit van april  t/m oktober
 2. Tuingeranium (Geranium ‘Rozanne’) – bloeit van mei t/m oktober
 3. Klokjesbloem (Campanula poscharskyana) – bloeit van mei t/m september
 4. Gebroken hartje (Dicentra formosa) – bloeit van mei t/m september
 5. Kattekruid (Nepeta faassenii) – bloeit van mei t/m september
 6. Reigersbek (Erodium variabile) – bloeit van mei t/m september
 7. Salie (Salvia nemorosa ‘Caradonna’) – bloeit van juni t/m oktober
 8. Bellenplant (Fuchsia) – bloeit van juli t/m oktober
 9. Wolfsmelk (Euphorbia cyparissias) – bloeit van april t/m juli
 10. Dropplant (Agastache ‘Blue Fortune’) – bloeit van juli t/m september
 11. Duizendknoop (Persicaria amplexicaulis) – bloeit van juli t/m september
 12. Zonnehoed (Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’) – bloeit van augustus t/m oktober

Tips voor vaste planten in de tuin

 • Let bij het beplanten van je tuin niet alleen op kleur en geur, maar ook op vorm en hoogte. Afwisseling in soorten en maten maakt een border spannend.
 • Is de grond in je tuin niet zo vruchtbaar? Geef tijdens het groeiseizoen wat mest aan de vaste planten voor het mooiste bloeiresultaat.
 • Verwijder na de bloei de oude bloemen, dan word je beloond met een tweede bloeironde.
 • Weet je niet precies waar je vaste planten in de tuin wilt zetten? Plant de vaste plant tijdelijk met pot en al in de grond. Daarna kun je beslissen of de plek ook goed is om de plant er aan te planten, zonder dat de wortels stuk gaan. Geef na het planten wat extra water voor een goede groeistart.
image

Lees alles over vaste planten

Wat zijn vaste planten nu precies? Wanneer plant je ze en hoe verzorg je ze? Vind hier de antwoorden op deze vragen en meer.

image

ASSORTIMENT VASTE PLANTEN

Heb je inspiratie nodig voor vaste planten in je tuin? Een stadstuin, een moderne tuin of een insectentuin, vaste planten voelen zich overal thuis. Klik hier voor inspiratiebeelden van verschillende soorten tuinen.

ASSORTIMENT

ZOEK JOUW VASTE PLANT